Menu Sluiten

Reiniging
Periodiek reinigen van (civiele)kunstwerken draagt bij aan een leefbare openbare ruimte en een langere levensduur van uw investering. Daarnaast is graffiti een terug kerend probleem wat steeds weer de kop op steekt.
Om inzicht te krijgen in alle kunstwerken is het van belang dat deze geregistreerd zijn. Vanuit deze registratie kunnen alle kunstwerken samengevat worden in een reinigingsplan, onderverdeeld in: tunnels, viaducten, houten bruggen, historische bruggen, keerbalieen en geluidsschermen, etc. Voor al deze kunstwerken kan een reinigingsfrequentie vastgelegd worden die u zelf bepaald.

Het komt veelvuldig voor dat deze kunstwerken beklad worden met graffiti. Jaarlijks worden deze vanuit het reinigingsplanĀ  tijdens de werkzaamheden altijd verwijderd. Heeft u beleid op graffiti (aanstootgevende teksten/prenten) dan zal een tussentijdse reinigingsactie noodzakelijk zijn.
Ik kan u hierbij adviseren en ondersteunen om een reinigingsprogramma samen te stellen van civiele kunstwerken. Ook kan ik u ontzorgen om dit uit te laten voeren. Dit wordt gedaan door een gecertificeerd bedrijf waarbij alleen milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen worden gebruikt.